Amina Abbas efter Tahas debut: ”En otrolig stolthet”

Av plan gick Yasin, in klev Taha för första gången.

Stoltast av alla var mamma Amina Abbas, som följde det hela från läktarplats.

Annons

I den 87:e minuten fick Taha Ayari göra sina första seniorminuter i AIK-tröjan. Spelaren han bytte av var ingen mindre än storebrodern Yasin och på läktaren satt mamma Amina.
– Det känns jättebra, säger Amina Abbas efter matchen. Skönt att det går bra för båda. Mycket känslor, så klart.

Amina Abbas är inte bara fotbollsförälder. Ssom arrangemangsansvarig i AIK jobbar hon med allt från att sälja kaffe på Skytteholm till att driva samhällsprojekt i förorten. Antal bevittnade träningar med sönerna har hon tappat räkningen på.
– Jag är otroligt stolt. Jag vet hur mycket hårt arbete de har lagt ned båda två. Det är en stor stolthet, för jag vet hur mycket de har kämpat. Det är inte jag, det är de två som har gjort det.

Har Taha alltid varit lika lovande som Yasin? 
– Jag har ingen kompetens för att avgöra det, men han har älskat fotboll precis som Yasin. Det har de fått från sin pappa och farbror, deras familj andas fotboll. Taha ville hänga på Yasin som liten, det är ett och ett halvt år mellan dem, men han ville bli bättre. Det var det stora målet. Nu är de vänner.

Hur ska ni fira debuten?
– Som vi alltid gör. Tänka på nästa match, så roligt är det hos oss. Det är mycket disciplin, men självklart ska vi njuta några timmar och sen när det att ladda om. För det kommer viktiga matcher nu, både för Yasin och Taha.