Alexander Milosevic: ”Starkt att vända underläge två gånger”

Efter sex mål, tre i vardera bur, slutade Stockholmsderbyt mellan Hammarby och AIK oavgjort. 

– Vi är jättenöjda, men vill också vinna fotbollsmatcher, säger Alexander Milosevic om upphämtningen.

Annons

Stockholmsderbyt mellan tabellens etta och tvåa slutade oavgjort efter tre mål för vardera lag. För AIK:s del var matchen den sista i ett intensivt spelschema, där man under de tidigare åtta dagarna tagit sig an IFK Göteborg och Malmö FF.
– En poäng på bortaplan. Man vill vinna derbyn men nu har vi spelat tre matcher på åtta dagar, tre tuffa matcher, och tagit sju poäng. I efterhand får vi vara nöjda, säger Alexander Milosevic.

Efter 90 minuter hade Hammarby haft 78 % bollinnehav. Trots det kom hemmalagets alla tre mål från fasta situationer: tre frisparkar varav två gick rätt in i mål.
– Två frisparkar i mål och en offside, kommenterar Milosevic. Jag vet inte hur många skott de har i öppet spel. De har stort bollinnehav, men det svänger fram och tillbaka.

– De spelar en bra fotboll, överbelastar på mitten, har många bra fotbollsspelare. Det ska man inte ta ifrån dem, men vi vet också att vi attt vi blir lite mer aggressiva först i andra halvlek. I första halvlek går vi inte riktigt dit, vi kommer inte riktigt nära. I andra halvlek gör vi det bättre och blir mer aggressiva.

Hur sammanfattar du de här åtta dagarna, med sju poäng mot tre tippade topplag? 
– Det känns bra, men det är en lång säsong. Vi möter de som ligger tvåa på bortaplan och kryssar, vänder underläge två gånger. Det är starkt av oss. Vi är jättenöjda med det, men vi vill också vinna fotbollsmatcher.

Bartosz sa på presskonferensen att han inte är säker på att ni hade fått till den vändningen ifjol, håller du med?
– Det är klart att vi har fått in Jordan, som är ung men har mycket rutin, Acke, Joe, det är såna saker. Vi vet att i början startar de i högt tempo, men vi ska reda ut stormen. Får vi ett läge är det stor chans att vi gör mål, för vi har duktiga spelare där framme.

Vad säger ni till varandra när ni ligger under?
– Inte så mycket, det är svårt att höra något där ute på planen. Man får visa med kroppsspråk och inställning.

Vad säger ni i halvtid när ni ligger under? 
– Att vi inte kom upp i nivå, att vi ligger för långt ifrån och låter de spela. Vi stressar dem bara två gånger i första halvlek, då får vi två lägen och ett gör vi mål på. Man måste våga göra såna grejer. Defensivt, när vi är uppställda gör vi det bra.

Vad tror du framöver, om matcherna mot Sirius och Helsingborg?
– Jag har inte tänkt så långt. Jag hade match för fem minuter sen, nu vill jag bara vila.