Alexander Milosevic: “Fler Football Manager-matcher än matcher i Allsvenskan”

35 % bollinnehav och busvisslingar på läktaren.
En anledning till oro? Inte för Alexander Milosevic.

Kalmarspelarna bemannade straffområdet, Sebastian Larsson stegade upp vid hörnflaggan och på läktarna höll 12 517 AIK:are andan. Alexander Milosevic tog ett djupt andetag, noterade bollen från lagkaptenen Seb och språngnickade in bollen i mål.

1-0 till AIK.

Målet var en repris på en tidigare hörna, som blev resultatlös efter att samme Milosevic nickade i stolpen. Efter matchen var han nästan förvånad att Kalmar inte markerade honom hårdare.
– Jag vet inte varför de stoppade mig, men jag fick ganska mycket tid och kunde placera mig väl, säger Alexander Milosevic.

I första halvlek hade AIK dåligt med bollinnehav och blev utbuade av hemmapubliken. Milosevic däremot stressade inte upp sig.
– I halvtid busvisslade folk, men jag tycker inte att det är något konstigt. Det är höga krav i en klubb som AIK. När vi kom ut till andra halvlek var publiken tillbaka med oss. De gjorde sitt jobb idag på läktaren.

Kalmars höga bollinnehav till trots uppger inte Milosevic att han kände press under matchens första 45 minuter.
– Jag hade känslan att det här är inte så farligt, om vi höjer oss vinner vi matchen. Kalmar är inte ett dåligt fotbollslag, de spelar en fin, bolltrygg fotboll, men jag tycker att vi har koll på matchen. Vi är inte som bäst i första halvlek, men har ändå två bra chanser och Kalmar har noll. Fotboll handlar om att skapa chanser och göra mål, sen kan man spela runt bollen hur mycket som helst.

Du har mycket erfarenhet och ett gediget cv. Tror du yngre spelare kände annorlunda under matchens gång?
– Vi har många spelare med erfarenhet, men sen är det klart att på bänken har vi många som inte har gjort så många allsvenska matcher, eller fotbollsmatcher för den delen. Det är väl mer Football Manager-matcher där.

Kände du ett ansvar att ingjuta ditt lugn i de yngre?
– Det handlar om att prata hela tiden och få folk att vara påkopplade. Jag var lugn, jag visste at vi bara behövde höja oss individuellt. Vi har många spelare som vet att de är duktiga, som förstår när de behöver ta ett steg till och höja sin insats.

I halvtid tog AIK:s spelare ett snack i omklädningsrummet innan tränaren Bartosz Grzelak hunnit ansluta. Enligt Milosevic var det högt i tak.
– Det blev högljutt. Vi vet vad vi kan, men vi visade det inte i första. Då gäller det att se till att folk är påkopplade. Det är klart att misstag händer, men om de uppstår fyra, fem gånger i en och samma match är det för dåligt.

AIK:s ledningsmål kom genom hörna från Sebastian Larsson. Efter matchen hyllade Bartosz Grzelak mittfältarens fina högerfot.
– “Seb” är en bra hörnskytt. Jag har sagt till honom att nu får du lov att sätta dina hörnor, för de har varit skit innan, säger Milosevic med ett skratt. Nä, men skämt åsido, vi vet alla vad han kan göra. Det är en fantastisk spelare.