AIK:s supportergrupper: ”Vi kommer att ta vårt ansvar”

AIK:s supportrar kommer att ta ansvar för att det inte ska bildas folksamlingar när Allsvenskan börjar.
Det skriver klubbens supportergrupper i ett gemensamt uttalande.

Annons

Folkhälsomyndigheten har ännu inte gett klartecken för spel i de högsta fotbollserierna, men i nästa vecka väntas besked. Ett avgörande skäl till varför FHM har tvekat har varit farhågorna om att folksamlingar ska bildas även om läktarna är tomma. Framförallt har risken för att människor samlas på pubar lyfts fram.

Men det är inget som myndigheten behöver oroa sig för, skriver AIK:s supporterorganisationer i sin kommuniké:

”Vi ämnar fortsätta agera på samma sätt och fortsätta ta vårt ansvar. Det innebär att vi inte kommer anordna några samlingar, varken på pubar eller utanför några arenor, till de matcher som spelas utan publik. Vi uppmanar alla AIK:are att själva ta det personliga ansvar som denna kris kräver.”

Supportergrupperna skriver även att de har förståelse för att matcherna till en början kommer att spelas utan publik.

”Som AIK-supportrar kommer vi aldrig att förorda spel inför tomma läktare. Supportrarna är hjärtat som pumpar liv i allsvenskan, särskilt i AIK. Men den situation vi står inför nu innebär att vi motvilligt måste acceptera det som för en kort tid sedan skulle ha varit fullkomligt otänkbart. Vi är motståndare till spel utan publik men har insett att det nu handlar om klubbarnas överlevnad.”

Här läser du hela kommunikén från AIK:s supportrar

Annons