AIK värvar Karol Mets: ”Har egenskaperna som vi sökt”

AIK har hittat ersättaren till Robin Jansson.
Karol Mets, 25, har skrivit på ett kontrakt till och med 2021.
– Jag är oerhört glad över möjligheten att komma till AIK och Stockholm, säger Mets.

Annons

När Robin Jansson såldes till Orlando City uppstod en lucka i AIK:s försvar, en lucka som klubben nu har täppt igen. På torsdagen presenterades nämligen Karol Mets, en 25-årig försvarare från Estland. Mets är liksom Robin Jansson en vänsterfotad mittback och kommer närmast från NAC Breda. Tidigare har han spelat i Viking Stavanger och har i karriären gjort 51 landskamper för Estland.
– Karol har de egenskaper som vi har sökt efter för att  befästa och utveckla AIK:s spelsätt. Hans personlighet ställer höga krav på både honom själv samt sin omgivning och han har under rekryteringsprocessen med all önskvärd tydlighet visat att han verkligen vill till AIK. Vi är glada över att nu ha honom hos oss och vi ser fram emot att arbeta tillsammans för en fortsatt framgång för klubben, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.
Övergången träder i kraft direkt och avtalet gäller till och med säsongen 2021.
– Jag är oerhört glad över möjligheten att komma till AIK och Stockholm. Jag ser verkligen fram emot att träffa mina nya lagkamrater, staben samt AIK-supportrarna och få möjligheten att visa mina kvaliteter på fotbollsplanen, säger Karol Mets.

FOTO: Bildbyrån