AIK uppe på säker mark: ”Nu går vi för att slå Djurgården”

Tre viktiga poäng hämtades in i ångestmötet.

Uppe på säker mark siktar nu AIK på kommande bataljer.

Allra mest på kommande möte: Djurgården hemma.

Annons

Att AIK – Degerfors var ett bottenmöte syntes tydligt när lagen drabbade samman på Friends arena, men det kunde kvitta när Gnaget drog det längsta strået. Mål från Alexander Milosevic och Abdihakin Ali gav AIK tre viktiga poäng. Därmed är Stockholmklubben på säker mark igen.

– Det är alltid bättre att vinna matcher, men självklart är det extra skönt med tre poäng i det läget vi ligger i. Vi har fortsatt mycket att jobba med, och det ska vi göra, men detta var tre viktiga poäng, säger Henning Berg till Discovery.

2–0 i ångestmötet innebär att en sten lyfter från AIK-spelarnas axlar. Men att känslan mer skulle vara av lättnad än glädje håller inte Berg med om.

– Nej, det är glädje. Vi vet om situationen och kämpar stenhårt för att vinna matcher. Vi är inte glada när vi förlorar, men när vi vinner är vi förstås glada, säger AIK:s tränare till Discovery.

Nu väntar Djurgården på hemmaplan i nästa omgång. AIK, som förlorade med 0–1 i våras, har en revansch att utkräva.

– Djurgården är en match i sig. Vi förlorade mot Hammarby i en tät och jämn match. Vi var inte bra i den matchen, hade vi varit på normal nivå hade vi fått oavgjort eller kanske vunnit. Sån är fotbollen, vi jobbar med att förbättra oss hela tiden och jag är jättenöjd och glad med segern idag. Den var väldigt viktig, och så vet vi att matchen mot Djurgården är en annan typ av match, kanske blir spelet annorlunda. Vi går förstås för att vinna den matchen med, säger Henning Berg till Discovery.