AIK-trion om spelarbussmottagningen: “Jag såg en kille med råttmask”

AIK-trion Celina, Edh och Faqa var alla med om sin första spelarbussmottagning i AIK under måndagen.

Kring denna delar de en bild av uppskattning, glädje och kaos.

– Det var lite overkligt, säger Edh.

Annons

 

Inför varje allsvensk hemmapremiär har AIK-supportrarna som tradition att välkomna spelarbussen. I detta ingår ramsor, fyrverkerier och en allmän glädje inför seriestart. Inför årets premiär fanns ett helt gäng AIK-spelare som inte hade upplevt en spelarbussmottagning i svartgul tappning. Bersant Celina, Ahmad Faqa och Eskil Edh är tre av dessa som alla delar känslorna av upplevelsen.

– Det såg ut som att bussen skulle börja brinna. Det var helt kaos men det var jävligt kul. Det var stort att uppleva, säger Celina.

– Det var galet faktiskt. Man fick rysningar i bussen. Det var jättemånga människor och en helt annan känsla än den jag har sett på telefonen. Så det var annorlunda faktiskt, säger Ahmad Faqa.

AIK:s nyförvärv på ytterbacken har varit med om liknande tillställningar förut, men inget som liknar det han var med om idag.

– Nej, jag har varit med om något liknande men inte i närheten av så stort tryck och så många människor, så det var lite overkligt, säger Edh.

Går det att beskriva hur det känns att sitta inne i bussen?

– Jag satt ganska långt bak i bussen med Isma Coulibaly och han var helt chockerad. Vi båda var det, men det var kul, säger Celina.

Går det att se någonting inifrån bussen?

– I starten fick jag se lite, jag fick små glimt, men det var väldigt mycket rök och dunkning på bussen, så det var väldigt kul, säger Edh.

– Till en början såg man lite, men när de tände sina bengaler så såg man typ ingenting. Jag minns att jag såg en kille med en råttmask. Men det var roligt och riktigt häftigt faktiskt, säger Faqa.

Hade någon av dina lagkamrater berättat om vad du hade att förvänta dig idag?

– Nej. Jag har fått några meddelanden av fans men jag förväntade mig inte det här, det var stort, säger Celina.

Efter bussmottagningen var det dags för allsvensk premiärfotboll då AIK tog emot nykomlingarna Västerås SK. Matchen slutade med en 1-0-vinst för de svartgula efter en stundtals blek insats. Inramningen var dock någonting helt annat, menar Eskil Edh.

– Det viktigaste är att vi får tre poäng, så det är perfekt. Att vi vinner på en dålig dag är bara en god känsla, men vi har mer att ge. Det är alltid otroligt roligt att vinna. Jag spelade cupfinalen och det var väl 10 000 mindre än idag, så det var väldigt stort, säger han.