AIK saknar 1,4 miljoner för att nå sitt mål: ”Det blir tufft”

AIK bad sina supportrar om hjälp att samla in 5 miljoner kronor för att klara coronakrisen.
Med några dagar kvar saknas nästan en och en halv miljon kronor innan målet är uppnått.
– Jag hoppas såklart att vi når fem miljoner på slutspurten nu, men visst, det blir tufft, säger ordförande Robert Falck till Fotboll Sthlm.

Annons
 

I mitten av mars gick AIK ut med ett budskap till sina supportrar: ”AIK Fotboll har som målsättning att samla in 5 miljoner kronor fram till den 31 maj för att klara oss igenom den här situationen” skrev man på sin hemsida. Med några dagar kvar av insamlingen har klubben med hjälp av olika kampanjer och stöd från supportrar och partners samlat in nästan 3,6 miljoner kronor. På några dagar behöver man samla in nästan en och en halv miljon kronor för att nå sitt uttalade mål.

AIK har fått in 3,6 miljoner. Tror du på fem miljoner, rimligt?
– Jag är enormt tacksam och glad för alla AIK:are som stödjer oss på det här sättet nu i en riktig kris. Det är en stor heder till alla AIK:are runt om i landet, för vi vet att det är i hela landet. Jag är mycket tacksam för det. Jag hoppas såklart att vi når fem miljoner på slutspurten nu, men visst, det blir tufft, säger Falck.

3,6 miljoner är väldigt mycket pengar, så det måste värma?
– Ja, det är otroligt. Det svartgula hjärtat är både stort och varmt.

Du som ändå har koll på ekonomin, hur mycket kommer de här 3,6 miljoner kronorna betyda för AIK?
– Det betyder en hel del i de här tiderna när intäkterna minskar. Så länge som vi inte kan spela fotboll är det väldigt tufft ekonomiskt. Då pratar jag om både representationslagen, både för herrar och damer. Det är där det omsätts mest pengar.

Insamlingen avslutas på söndag. Pengarna som samlas in ska fördelas över hela föreningen.
– Det delas även till ungdomsfotbollen. En stor del ska gå dit för att hålla igång ungdomsverksamheten, säger Falck.

Foto: Bildbyrån

Annons