AIK på väg att permittera personal – förhandlingar pågår

AIK agerar för att för att minska sina kostnader i coronatider.
Under måndagen höll AIK ett möte med fackförbundet där man förhandlade om att permittera sin personal.

– Jag träffade facket imorse, säger vd:n Håkan Strandlund till Fotboll Sthlm. 

Annons

AIK fortsätter sitt åtgärdsprogram för att stå emot coronakrisen. Enligt källor till Fotboll Sthlm är klubben i förhandlingar om att permittera personal. Vd:n Håkan Strandlund vill inte bekräfta uppgifterna men säger att under måndagen haft ett möte med fackförbundet.
– Jag träffade dem nu på morgonen, säger han till Fotboll Sthlm.

Vad handlade mötet om?
– Det vill jag inte uttala mig om.

Enligt våra uppgifter är ni i förhandlingar kring att permittera er personal?
– Det kan jag inte kommentera i nuläget, utan jag får be om att få återkomma.

I fredags rapporterade Sportbladet om att Arbetsgivaralliansen och Unionen är överens om ett nytt kollektivavtal. En uppgörelse som nu ger klubbar möjlighet till permitteringar, både för spelare och kanslipersonal.

Lönetaket för en permittering är 44 000 kronor i månaden, där den anställde går ner i arbetstid men får samtidigt 90 procent av sin lön då staten går in och täcker upp. Syftet med åtgärden är att drabbade arbetsgivare ska kunna behålla sin personal för att sedan växla upp igen när läget förändras.

Tidigare har AIK lanserat kampanjen ”Det som får oss att leva – inte bara existera” i syfte med att samla in fem miljoner kronor innan den 31 maj 2020.
– Vi har som de flesta vet en stark kassa, vilket redovisades kring nyårsskiftet. När försäljningen av lösbiljetter nu avstannat helt behöver vi hitta en alternativ finansiering. Det är inte en akut situation, men kampanjen är en viktig del för oss, sade Håkan Strandlund till Fotboll Sthlm i fredags.

Foto: Bildbyrån