AIK minskar sin hemmakapacitet: ”Vi har för stora glapp”

50 000 platser blir till 30 000 platser i fortsättningen för AIK.
På hemmamatcherna framöver kommer övre etage nämligen vara avstängd.

Annons

Det är AIK som själva berättar om nyheten på sin hemsida. Den bakomliggande tanken är att öka efterfrågan till de större matcherna, höja den allmänna lägstanivån samt att sälja fler årskort.
– Vi har en fantastisk publik och överlag är AIK Fotbolls publiksiffror goda sett ur ett nationellt perspektiv, men med ett undantag. Vi har för stora glapp mellan vår högsta respektive lägsta nivå, säger Fredrik Söderberg, biljett- och marknadschef på AIK Fotboll.

AIK skriver på sin hemsida att det inte bara handlar om att stänga den översta läktaren. De öppna sektionerna ska tajtas till på olika sätt, och ”AIK-profileringen” ska vara mer påtaglig.
– Det viktiga är att vi står fast vid den här principen. Det är ett lätt beslut att ta i en match mitt i sommaren mot ett motstånd som inte hör till de mest publikdragande. Men en princip är inte värd någonting innan den testas. Därför är det viktigt att den här principen gäller under Stockholmsderbyn eller ett eventuellt gruppspel i Europa i framtiden. Det är först då vi verkligen kan se effekten av beslutet, säger Fredrik Söderberg.

Strategin gäller tillsvidare. Det behöver alltså inte bara vara ett test över 2020, poängterar AIK.

Foto: Bildbyrån