AIK levererar måltider till sjukvården: ”Fantastiskt gensvar”

AIK har tillsammans med supportrarna levererat 4500 måltider till sjukvården och människor som är i en riskgrupp. Nu siktar man ännu högre och vill nå 10 000.
– Det sträcker sig långt över klubbfärger, säger AIK:s biljett- och marknadschef Fredrik Söderberg till Fotboll Sthlm.

Annons

I torsdags drog AIK igång sin kampanj ”Svartgul matlåda” som innebär att klubben levererar matlådor till sjukvården och dessutom människor som är i riskgruppen för coronaviruset. Initiativet kom till efter att vårdpersonal meddelat att det kan vara svårt att hinna få i sig mat under tiden man arbetar mot coronaviruset.
– Med det här initiativet kan vi göra en samhällsinsats samtidigt som vi gynnar restaurangnäringen. Det gör gott åt två håll. Det har blivit en oerhörd succe, vilket betyder att vi kan förse vårdpersonal, äldre personer och folk som är i riskgrupp med mat kontinuerligt. Det känns fantastiskt roligt, säger Söderberg.

Från början var målsättningen att leverera 5000 matlådor under de två första veckorna. Men efter ett stort engagemang från supportrar har man nu höjt målsättningen till 10 000 matlådor.
– Insamlingstakten har varit något som vi i vår vildaste fantasi inte kunde föreställa oss. Gensvaret har varit helt fantastiskt. Det sträcker sig långt över klubbfärger. Det handlar om människors engagemang att bidra till ett bättre samhälle. Alla gör vad man kan för att kunna underlätta för människor som behöver det här. Det är häftigt att se och det är kul för oss som klubb att vara en liten del av det här.

AIK har precis som alla andra svenska klubbar fått ta hårda smällar på grund av virusets spridning. För biljett- och marknadschefen Söderberg innebär situationen att vardagen förändrats.
– Man måste ju förhålla sig på två sätt. Dels hur samhället påverkas, hälsan bland närstående och den ekonomiska stiltje som vi går in i. Sen måste jag också förhålla mig till mitt jobb och fotbollen. Det är märkligt att jobba med fotboll när vi inte kan spela fotboll. Vi får träna oss i att vara kreativa och snabba i vår beslutsfattning. Det är ju en helt ny situation. Det är oroligt för att det är ovisst.

Foto: Bildbyrån