AIK kryssade i hemmapremiären: “Känns lite orättvist”

Händelsefattigt framåt men tätt bakåt.
Allsvenskan är igång och AIK inledde med att kryssa hemma mot Östersund.
– 0-0 är inte tillräckligt bra, säger Daniel Sundgren till C more efter matchen.

Annons

AIK är vana vid att spela målsnåla premiärer på hemmaplan, och 2019-upplagan blev inget undantag. AIK inledde dock starkt mot Östersund och skapade flera farligheter de första 20 minuterna. Nyförvärven Chinedu Obasi, Saku Ylätupa och Karol Mets imponerade och var bäst i sina respektive lagdelar. Obasi borde dessutom haft med sig en straff efter att bollen studsat på en Tom Petterssons utsträckta arm efter tio spelade minuter. Kort senare var Östersund centimeter ifrån att göra 0-1 då den förre AIK-spelaren Noah Sonko Sundberg prickade stolpen med en nick. I slutet av halvleken kom Saku Ylätupa fri men ÖFK:s målvakt Aly Keita parerade.

I den andra halvleken fick de 29 157 åskådarna på Friends Arena se ett AIK hade svårt att komma till avslut trots ett spelövertag. Östersund försökte sticka upp i kontringar, men hotade sällan AIK:s backlinje. I slutet av matchen bytte AIK in Anton Saletros och Henok Goitom – som oväntat nog startade på bänken – men anstormningen bar aldrig frukt. Rasmus Lindkvist fick iväg ett par farliga skott men riktigt nära var aldrig AIK ett ledningsmål. De regerande svenska mästarnas bästa läge i andra halvlek var när Enoch Kofi Adu fick iväg en kanon som nästan sköt huvudet av Tom Pettersson.

Efter matchen var det en missnöjd Daniel Sundgren som pratade med C More.
– Det känns väl lite orättvist faktiskt. Vi skapar bra chanser och måste sätta dit någon av dem. Jag tycker vi har bra ett grepp om Östersund och vi tvingar dem slå långa bollar, säger Sundgren.
– Bollarna hade lika gärna kunnat studsa in och då hade alla varit skitnöjda. Men 0-0 är inte tillräckligt bra.
Desto nöjdare var Sundgren med sin nye lagkompis Karol Mets.
– Defensiven var stabil idag. Karol gör det fantastiskt bra idag. Kul att ha en sådan kille i laget, säger Sundgren till C More.

FOTO: Bildbyrån