17-åringen räddade AIK: ”En tyngd som släpper från ens axlar”

Tre raka matcher i rad utan seger. Det var ett frustrerat AIK efter den oavgjorda matchen mot Falkenberg där Paulos Abraham dock räddade en poäng i slutet.
– Det är lite tyngd som släpper från ens axlar, men det är inte fest direkt efteråt, säger en besviken 17-åring. 

Annons

AIK var på väg mot en blytung förlust hemma mot Falkenbergs FF. Då klev 17-årige Paulos Abraham fram och sköt in sitt första allsvenska mål och räddade en poäng till sitt lag.
– Det är lite tyngd som släpper från ens axlar. Men mina mål som jag gjort, både mot Malmö (i cupen) och det här har inte gett så mycket. Det har inte varit fest direkt efteråt, säger han.

Hallänningarna kom till Stockholm med ett mål av att stänga ner AIK och med en defensiv taktik gör det omöjligt för dem att ta sig igenom centralt. Efter matchen var Abraham besviken på att hans lag fortsatt försöka anfalla i mitten och inte tagit sig runt mer på kanterna, något som gav målet i slutet.
– Det är otroligt surt. Det känns som vi skulle trötta ut dem och vinna matchen till slut, men Falkenberg gör det bra och när de gör mål blir det jobbigt för oss. De bara väntar på oss och vi försöker att hitta lägen, men vi skapar inte så mycket, säger han och utvecklar:

– Idag saknar vi mer rörelse. De stänger mitten och då borde vi gått ut på kanten och slagit inlägg. Nu tvingade vi oss in i mitten och det visste Falkenberg om och de låste oss där. Vi borde varierat spelet lite mer.

Att ni spelar för mycket centralt, var det inget ni pratade om ute på planen och försökte ändra?
– Vi märkte det, men vi märkte det för sent. Det var inte många minuter kvar när vi började komma runt på kanten och slå inlägg, vilket ger målet också. Vi borde listat ut det tidigare. 

Foto: Bildbyrån

LÄS MER. Daniel Sjöberg: Det här torde sannerligen oroa Rikard Norling

LÄS MER: Flera underkända i ett svagt AIK – spelarbetygen efter poängtappet

Annons