Robert Laul tillbaka som allsvensk krönikör: ”Jag är priviligerad”

Veckans poddgäst i Bergman 90 minuter är Robert Laul.
Aftonbladets profilerade reporter och krönikör har efter sitt ofrivilliga uppehåll gjort lite allt möjligt på tidningen.
Men från och med nästa år blir det fullt fokus på Allsvenskan.

Annons

Hösten 2015 var Robert Laul tvungen att sjukskriva sig till följd av alkoholproblem. Vid det laget hade ett par filmer som publicerats på en huligansajt rönt stor uppmärksamhet. På filmerna syntes en påtagligt berusad Laul sjunga nedsättande om en rad olika personer, däribland två kvinnliga kollegor. I samband med sjukskrivningen påbörjade Laul sin resa mot nykterhet och efter ett tag återvände han till Aftonbladet där han syns lite varstans sedan dess.

I veckans avsnitt av vår intervjupodcast Bergman 90 min berättar Robert Laul att han från och med årsskiftet ska tillbaka till den allsvenska fotbollsbevakningen.
– Det har varit jäkligt rörigt. Jag hade en ambition att lämna sportjournalistiken och jag har den senaste tiden mest varit på Aftonbladet Plus. I somras gjordes en större omorganisation på Aftonbladet vilket innebar att jag skickades tillbaka till Sportbladet igen, för det är där jag har min anställning enligt bemanningsplanen.

Annons

Att ta steget tillbaka till sporten var inget som Laul styrde över.
– Jag var inte särskilt nöjd med det, jag ansåg att jag egentligen hade lämnat sportjournalistiken. Men jag hade egentligen inget val. De tyckte att det var det bästa för tidningen och det har jag nu accepterat.

Innan Laul försvann från Sportbladet syntes han ofta i samband med de heta snackisarna runt Allsvenskan. Hans nya roll kommer lika den gamla.
– Podda, skriva krönikor, gå på matcher… ungefär det jag gjorde tidigare. Det var inte min plan A, men i tider då tidningarna har det ganska tufft så tycker jag att jag är priviligerad som får skriva om och bevaka någonting som jag i grund och botten tycker är jävligt roligt och är intresserad av.

I podden berättar Laul, bland mycket annat, om vad som egentligen hände den där kvällen som ledde till de förnedrande filmerna. Avsnittet släpps på torsdag morgon.

Annons