Idrottsborgarrådet: ”Stockholm ska ha en levande supporterkultur”

På måndagen träffades de tre största supporterföreningarna i Stockholm idrottsborgarrådet Jonas Naddebo (C) i Stadshuset.
Naddebo hoppas nu på en förbättrad dialog mellan klubbar, supportrar och polis.
– Det är viktigt att bilden av fotbollen inte skadas utan förknippas med glädje och engagemang, säger han.

Annons

Ilskan är stor i Fotbollssverige efter polisens allt tuffare tag och oroligheterna på sistone i samband med matcher. På måndagen träffades representanter för Allmänna Supporterklubben, Järnkaminerna och Bajen fans idrottsborgarrådet Jonas Naddebo. Mötet hölls i Stadshuset och handlade om den kritiska situationen runt fotbollen.

”Under mötet var det tydligt att det finns en stor oro för supporterkulturens framtid när polisen ställer allt högre krav på arrangörerna vid fotbollsmatcher. Supporterföreningarna ser både en risk får att våldet i samband med matcherna ökar men också en risk att antingen fotbollsmatcher kommer spelas inför tomma läktare eller att arrangörerna får ställa in fotbollsmatcher.” skriver Centerpartiets pressekreterare Oscar Ljunggren i ett mejl till Fotboll Sthlm.

Jonas Naddebo hoppas på en förbättrad dialog framöver.
– Mitt fokus är att hitta en väg framåt där supportrar, klubbar och polisen har en bra dialog. Stockholm har och ska ha en levande supporterkultur som ökar engagemanget för fotbollen och idrotten i stort. När vi vill att fler barn och unga att söka sig till idrotten är det viktigt att bilden av fotbollen inte skadas utan förknippas med glädje och engagemang, säger han i en kommentar.
– Stockholms elitklubbar är mycket mer än sina elitlag. De har alla en stor breddverksamhet där de ger tusentals barn i Stockholm möjlighet att spela fotboll. De har också ett stort samhällsengagemang och når ut till grupper som vi ofta har svårt att nå ut till. Vi har fantastiska idrottsföreningar i Stockholm.