”Folk tar sitt ansvar” – Polisen berömmer 08-supportrarna

Den allsvenska premiärhelgen spelades utan publik.
Även på stan var det relativt stilla, enligt Polisen i Stockholm.
– Mycket glädjande. Vi hoppas verkligen att det fortsätter så, säger Michael Fetz, kommenderingschef i den särskilda händelsen corona, till Stockholm Direkt.

Annons

Allsvenskan – som spelas utan publik till en början – är igång. På förhand har det funnits farhågor, bland annat från Folkhälsomyndigheten, att olika folksamlingar skulle uppstå på till exempel pubar eller utanför arenorna i samband med matcherna. Så har emellertid inte blivit fallet. Precis som de flesta stora supporterföreningar i landet har förespråkat har anhängarna till de olika klubbarna tagit ett kollektivt ansvar.

Stockholmspolisen är nöjda med hur premiärhelgen fortlöpte.
– Vi hade inte en aning om vad som väntade när fotbollssäsongen drog igång. Vi visste inte om supportrar skulle lyssna till Folkhälsomyndighetens rekommendationer eller om många fans skulle samlas på sportbarer, pubar eller stora grupper i parker. Men så blev det inte. Folk tog verkligen sitt ansvar, säger säger Michael Fetz, Stockholmspolisens kommenderingschef i den särskilda händelsen corona, till Stockholm Direkt.

Michael Fetz hoppas att det ser likadant ut framöver, bland annat i helgen då det är derby mellan Hammarby och AIK.
– Vi har tagit höjd för att det kan komma att samlas större grupper och har personal redo om det skulle bli så. Men det vi såg senast var att många valde att sitta hemma eller hos sina kompisar och titta, vilket var mycket glädjande. Vi hoppas verkligen att det fortsätter så, säger Michael Fetz som vädjar till alla stockholmare att ta sitt ansvar och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Michael Fetz.

Annons