Bajens svar till Djurgården: ”Alla tänker bara på sig själva”

Djurgården vill inte flytta derbyt mot Hammarby.
Bajens sportchef Jesper Jansson är inte överraskad.

Annons

Efter regeringens förslag att öppna upp för 500 personer på läktarna från och med 17 maj var det många som insåg att Stockholmsderbyt mellan Djurgården och Hammarby skulle hamna i kläm.

Matchen är planerad att spelas den 16:e maj och hamnar därför på “fel sida” om de nya reglerna, något som fått Hammarby att undersöka en eventuell matchflytt.
– Vi håller på att kolla på det, säger Jesper Jansson, Hammarbys sportchef till Fotboll Sthlm.

Ni vill flytta derbyt?
– Ja, men det beror lite på vilken dag som vi skulle kunna flytta matchen till.

Från Djurgårdens sida är man dock tydliga med att man vill spela matchen som planerat.
– Vår inställning är att vi inte vill flytta på derbyt. Jag förstår att Hammarby vill flytta och jag tror att de förstår att inte vi vill flytta. Det är inget konstigt med det, utan ganska naturligt, säger DIF:s vd Henrik Berggren till Fotboll Sthlm.

Jesper Jansson blir inte förvånad när han hör Berggrens uttalande.
– Det här är inte så viktigt för oss. Vi har undersökt frågan på lite olika håll, men det är ingenting som vi kommer bråka ihjäl oss för. Än så länge vet vi ju inte om vi får ta in publik eller inte då inget beslut är taget.

Om ni nu skulle få ta in 500 personer för första gången på över ett år, hur känner du kring att Djurgården motsätter sig detta? 
– Jag var tydlig när vi fick besked om att vi skulle få ta in 350 personer, det tog bara två dagar så hade beslutet ändrats. I dessa tider kan allt ändras så snabbt, därför får man inte ta något för givet.

Jansson konstaterar:
– Hade Djurgården haft hemmaplan i derbyt så hade de också velat flytta på matchen.

Henrik Berggren säger att om Djurgården varit hemmalag hade det inte varit en omöjlighet att de hade önskat en flytt.
– Det kan man ju tycka vad man vill om, jag blir inte förvånad över Berggrens uttalande. När det kommer till kritan så tänker alla bara på sig själva.

LÄS MER. Djurgården slår fast: ”Vi vill inte flytta derbyt mot Bajen”