AIK-domen: “Det är omöjligt att ersätta Olsson och Milosevic”

De regerande svenska mästarna AIK har under vintern sålt flera nyckelspelare och nu konstaterar de tidigare allsvenska stjärnorna Lasse Nilsson och Mattias Lindström att klubben kommer att få svårt att ersätta vissa av dem.
– Jag tror att Stefanelli går att ersätta, men Olsson och Milosevic är nästan omöjliga att ersätta på kort sikt, säger Lindström i NordicBets podcast Ljugarbänken.

DEN HÄR ARTIKELN ÄR EN ANNONS FRÅN NORDICBETS PODCAST LJUGARBÄNKEN

Efter SM-guldet i höstas har AIK lånat ut anfallaren Nicolas Stefanelli till cypriotiska Anorthosis Famagusta, sålt mittfältsmotorn Kristoffer Olsson till ryska Krasnodar och sålt mittbacksgeneralen Alexander Milosevic till engelska Nottingham Forest. Övergångar som kanske inte förvånar speciellt många, men som tros ger Solnaklubben vissa problem inför kommande säsong.

– Jag är väl egentligen inte förvånad att Milosevic flyttar igen. Det kändes som ett pit stop på något vis i AIK. Det är en bra spelare, så att det skulle finnas intresse från utlandet var inte speciellt förvånande. Sedan är det väl lite oroande att det är andraligaklubbar som är och rycker i våra kanske bästa spelare och att det är där de hamnar, säger den tidigare Elfsborgsanfallaren Lasse Nilsson i NordicBets podcast Ljugarbänken och får medhåll av poddkollegan Mattias Lindström:

– Ja, det är som Lasse säger. Det är oroväckande att våra bästa spelare i Allsvenskan, som Milosevic är, inte kan gå in i Premier League utan hamnar i ett mittenlag i Championship. Det finns många fina lag där och Nottingham Forest är en fin och anrik förening, men det är lite oroväckande att det inte finns någonting bättre. Det är lite sorgligt egentligen, för vem fan följer Championship?

Annons

Hittills har klubben värvat in ersättare i form av den norske försvararen Daniel Granli, den finske mittfältaren Saku Ylätupa och den nigerianske anfallaren Chinedu Obasi, men experterna är trots det inte helt övertygade om att Gnaget fyllt luckorna.

– Nej, men AIK brukar ju klara av att lösa en vettig defensiv och framförallt under Rikard (Norling) så är de ju extremt noggranna i defensiven. Visst Milosevic var en viktig kugge i det där, men det känns som att de kommer att kunna ersätta honom på ett bra sätt. Olsson däremot växte ju ut till en gigant tycker jag. Jag tycker att han var suverän under andra delen av Allsvenskan och jag kommer att sakna honom mer, säger Nilsson.

Klubben kopplades tidigare samman med Sead Haksabanovic, som senare hamnade i IFK Norrköping, och på sistone har det pratats om en återkomst för Nabil Bahoui, men några ersättare till Kristoffer Olsson är det inte, menar Lasse Nilsson och Mattias Lindström.

– Bahoui är verkligen inte tänkt i den rollen och det vet jag inte om Haksabanovic hade varit heller. Det är liksom ingen spelfördelare och pådrivare som kan få ett driv i passningsspelet och ta fart och bryta igenom linjer, där jag tyckte att Olsson var suverän, säger Nilsson innan Lindström fortsätter:

– Han hade fått en femma i betyg av oss om han valt att stanna till nästa säsong. Han är svår att ersätta. Mycket, mycket svår. Jag tror att Stefanelli går att ersätta, men Olsson och Milosevic är nästan omöjliga att ersätta på kort sikt. Över några år eller några säsonger – ja, möjligtvis, men de kommer aldrig att kunna ersätta dem till den här vårsäsongen.

FOTO: Bildbyrån