Avslöjar: Hammarby byter Puma mot Craft – dubblar intäkterna

Nästa år spelar Hammarby i nya dräkter.
Enligt Fotboll Sthlms källor kommer klubben bryta med den nuvarande kläd- och materialleverantören Puma. Istället ska Bajen spela i matchdräkter från Craft som gör en hårdsatsning på fotboll.
Avtalet är ett av de största som tecknats i svensk fotboll och är värt ungefär fem miljoner kronor per år.

2014 övergav Hammarby italienska Kappa för att teckna ett fyraårsavtal med sportjätten Puma. Det kontraket går ut efter säsongen och enligt våra uppgifter har Hammarby beslutat sig för att avbryta samarbetet.

Till nästa år kommer en nya aktör stå för Hammarbys matchdräkter, såväl på herr-, dam- som ungdomssidan. Enligt Fotbolls Sthlms väl insatta källor är ett avtal över tre eller fyra år tecknat med Craft, något som klubbens spelare har blivit informerade om.

Det svenska företaget ligger under New Wave Group som också är ägare av Bajens tröjsponsor Jobman. Craft är främst förknippade med längdskidåkning, friidrott, löpning och cykling, men inleder nu en större satsning på fotbollen. I nuläget är den enda elitklubben som bär deras dräkter holländska Zwolle men enligt Fotboll Sthlms uppgifter förs diskussioner med bland andra ett par lag i 2. Bundesliga samt flertalet svenska klubbar vars avtal går ut efter säsongen, däribland Öster. Och redan nu är alltså Craft överens med Hammarby om att bli deras nya leverantör av matchställ, träningskläder och material.

Avtalet innehåller både fasta och rörliga delar och är värt ungefär fem miljoner kronor per år, vilket i runda tal är en fördubbling av Puma-kontraktet från 2014.  Det nya avtalet – som förhandlades fram i början av säsongen – ligger i paritet med Malmös med Puma och AIK:s med Nike som är de mest lönsamma avtalen som tecknats i den inhemska fotbollen.

När Fotbolls Sthlm når Hammarbys vd Henrik Kindlund för en kommentar till nyheten är han fåordig.
– Det kan jag varken bekräfta eller dementera. Vi har ett avtal med Puma året ut och det är vad som gäller. Men det pågår diskussioner om hur det ska bli i framtiden.

När kommer ni kommunicera hur det blir?
– Till hösten. Just nu finns det inget mer att säga i ärendet.

****

Gillar du vad du ser? Vill du att Fotboll Sthlm ska leva vidare?

Isåfall: Snacka med dina kompisar, dela artiklarna i sociala medier, fyll på med kommentarer där det passar. Vi finns på Facebook, Instagram och Twitter.

Läs mer om planerna för Fotboll Sthlm här.

****