Astrit Ajdarevic: ”Det nya Djurgården spelar alltid i Europa”

Djurgården spelar cupsemifinal mot Häcken på lördag.
Astrit Ajdarevic tror att hans nya klubb går hela vägen.
– Vi är inne i det här för att vinna och få en trofé, säger han till Fotboll Sthlm.

Annons

Astrit Ajdarevic är ännu inte i full form. När Djurgården tränade i Vinnarhallen på Bosön på onsdagen deltog Ajdarevic inte i spelövningarna, utan körde på egen hand vid sidan av planen. Men 28-åringen är positiv till sin fysiska utveckling när Fotboll Sthlm får en pratstund.
–  Fotbollen har jag i mig, men jag måste få upp flåset. Det är bättre att jag gör det än att jag står och skjuter 40 skott. Det ger mig ingenting, jag behöver bara ett eller två skott så blir det mål ändå, säger Ajdarevic och fortsätter:
– Men det känns mycket, mycket bättre. Jag har fått köra lite individuellt nu och fått bygga upp mig lite grann. Nu är det bara matchtempot som måste upp. Som jag sa innan: Det viktigaste är att vara förberedd till den allsvenska starten.
Ajdarevic låter tveksam på frågan om han mycket han kommer spela i semifinalen.
– Jag är tillgänglig. Sen hur mycket det blir, det får vi ta nu i dagarna hur jag känner mig. Det viktigaste är att de som spelar är hundra procent tillgängliga till att ge någonting till laget. Inte gå in åttio, nittio procent och fuska och inte göra sig själva rättvisa.

När Djurgården slog Hammarby stod Ajdarevic utanför truppen. Men han ser fram emot alla nya derbyn som kommer under året. Ajdarevic vill inte bara besegra mot Hammarby och AIK – han vill göra det med stil också.
– Derbyn är till för att vinnas. Men vi har sagt att i år är det annorlunda – vi ska försöka vinna med stor kvalitet också. Det är lätt att säga att man bara ska vinna. Jag är en fotbollsälskare, jag älskar när vi är bättre än våra motståndare och vinner. Ibland så kan man vara sämre men att man har en hög lägstanivå liksom. Vårt mål i år är att vinna med kvalitet, alltid.
Hur är läget i laget nu efter matchen och inför semifinalen på lördag?
– Högt i tak, grabbarna har roligt. Det är en fin grupp och en bra mix mellan unga och äldre så statusen är grym just nu. Det känns som att det finns konkurrens, det finns mycket kvalitet individuellt och lagmässigt. Det är någonting bra att bygga vidare på.
Vad tror du om era chanser i cupen?
– Vi är ju här för att vinna. Våra chanser är stora. Vi har hemmaplan, vi ska ta hjälp av våra supportrar. Som jag sa innan: kvalitet vinner oftast. Det ska vi visa.
Om ni vinner mot Häcken kan det blir AIK i finalen. Är det något som lockar?
– Det spelar ingen roll om det är AFC eller AIK. Vi är inne i det här för att vinna, för att få en trofé, för att få en Europaplats. Det här är nya Djurgården: att alltid vara i Europa.
Det nya Djurgården ska alltid spela i Europa?
– Absolut, det är det som vi strävar efter.

FOTO: Bildbyrån