Silly season-bloggen – De senaste rubrikerna från 08-klubbarna

På den här bloggen ger vi er uppdateringar kring AIK:s, Djurgårdens och Hammarbys silly season. Vi refererar vad andra skriver, bedömer trovärdigheten och publicerar egna nyheter.

Annons

26 januari.

Fortsatt full fart på markanden. Här är de senaste rubrikerna:

– August Mikkelsen-affären är officiell. 22-åringen skriver på ett femårsavtal med klubben.

– Joe Mendes ser ut att vara förlorad för AIK. Enligt Sportbladet är AIK överens med portugisiska Braga om en övergång och summan rapporteras landa på 25 miljoner kronor. Om 20-åringen klarar läkarundersökningen och kommer överens med klubben om det personliga avtalet så kommer han presenteras innan fönstret stänger.

– Edvin Kurtulus har utländska klubbar efter sig, enligt Sportbladet. Belgiska Gent och italienska Sampdoria är klubbarna som nämns men Hammarby ska inte vara villiga att sälja i vinter.

– Benjamin Kimpioka har lämnat AIK, vilket klubben bekräftar. Anfallaren har skrivit på för schweiziska FC Luzern dit han går på lån i sex månader samtidigt som det finns en köpoption.

– David Concha bryter sitt kontrakt med Hammarby och avslutar karriären, något klubben gått ut med själva. Det blev totalt 14 framträdanden i den grönvita tröjan för spanjoren.

– Efter att Mohanad Jeahze och Simon Sandberg lämnat Hammarby behöver klubben se sig om efter ny ytterback. Enligt Expressen är Bodö/Glimts Brice Wembangomo den utvalde och Bajen har redan presenterat ett bud. Budet ska dock ha nobbats.

– Viktor Fischer blir nästa spelare in för AIK. Detta rapporterar Sportbladet som menar att övergången är klar och att dansken ansluter till laget i Algarve dit AIK åker på lördag för träningsläger. Även Aboubakar Keita, den före detta Halmstadspelaren, är nära en övergång till klubben då parterna ska vara muntligt överens. Presentationen kan dock dröja.

23 januari.

Full fart på sillyfronten. Här är de senaste rubrikerna.

– Är August Mikkelsen-affären klar?

Ja, nästan, vad det verkar. Norska TV2 skriver att allt som återstår är förhandlingar om bonusar. Enligt rapporterna kommer Hammarby betala över 20 miljoner inklusive bonusar.

Idag la Hammarby upp en bild från bussresan till Arlanda på Twitter. Där syns en person, som tycks ingå i spelartruppen, bärandes en ryggsäck med initialerna AM. Ingen spelare i Hammarbys a-trupp har initialerna AM, däremot en viss norrman, varpå spekulationer drog igång.

Hammarby tar dock ner ”nyheten”. Det rör sig om materialaren Anders Mörk, informerar Mikael Hjelmberg på sms.

– Rosenborg-anfallaren Ole Saeter har nyligen tackat nej till att förlänga med sin klubb. VG och Nettavisen skriver att Hammarby följer 26-åringens situation.

– Jens Martin Gammelby, 27 år gammal dansk högerback, kan vara aktuell för Hammarby. Bold.dk skriver att Gammelby sannolikt lämnar Bröndby och Bajen nämns som intressenter.

– David Concha kan lämna Hammarby redan i januari, skriver Tuttosvenskan.

– Vito Stavljanin är en kandidat till sportchefsjobbet i AIK, rapporterar Sportbladet och Expressen. Tidigare har FotbollDirekt skrivit samma sak.

– Viktor Fischer vill gärna gå till AIK, men AIK måste fortsatt köpa loss 28-åringen från Royal Antwerp om det ska bli en affär. Enligt Ekstrabladet ligger prislappen dock relativt lågt.

– Benjamin Kimpioka ser ut att lämna AIK. Enligt Tuttosvenskan är det nära med en överenskommelse med en klubb i Schweiz.

– Kalle Holmberg har funnit en ny klubb, uppger Sportbladet. Nästa anhalt såvida läkarundersökningen passeras? Hamrun Spartans FC på Malta.

21 januari.

Dagens svep:

– Molde och Hammarby är slutligen överens om villkoren för en Berisha-övergång, uppger flera medier, däribland Nettavisen. 35-40 miljoner kronor ligger de olika rapporterna på. Affären lär alltså snart vara klar…

– Hammarby kan vara på väg att göra en oväntad försäljning. Expressen rapporterar att anfallaren Loue Bayere ska besöka Ligue 2-klubben Caen i nästa vecka. Bayere kom till Hammarby 2019 men har inte slagit igenom. Istället har 22-åringens tid i Bajen präglats av skador, reservlagsspel och utlåningar.

– Hjalmar Ekdals övergång till Burnley är officiell. Kontraktet med Championship-serieledarna är skrivet över 4,5 år.

– AIK är ”nära” att värva minst en spelare, säger Manuel Lindberg till Discovery. Målet är att få in två etablerade spelare, en offensiv och en defensiv, inom den närmaste tiden, enligt sportchefen som bekräftar bud på Yasin Ayari och Joe Mendes.

Manuel Lindberg säger att han vill värva spelare som ”är för bra för Allsvenskan”. Till Expressen berättar han att han gjort en framstöt på den förre Premier League-anfallaren Solomon Rondon, 33, som nu är kontraktslös.

– Jag har ställt frågan, sen kan man inte få mer än ett nej, och det fick jag. Men vi letar på en bra europeisk hylla, vi vill ha in någonting som spetsar truppen och som ökar konkurrensen på träning och match. Det ska helst vara en profil som gör att allsvenskan blir lite sexigare, lite roligare och lite mer omtalad.

Uppdatering: Sportbladet skriver att AIK är nära att värva Royal Antwerp-spelaren Viktor Fischer, 28. Den danske yttern har tidigare spelat i bland annat Ajax och är rejält landslagsmeriterad.

20 januari.

Heta nyheter på fredagskvällen:

AIK ser ut att sälja Yasin Ayari till Premier League-succélaget Brighton. Det skriver Sportbladet som uppger att 19-åringen flyger till England i nästa vecka för att slutföra affären.

AIK kommer att få 45-50 miljoner kronor för sin mittfältstalang enligt uppgifterna. Brighton ska jobba på ett arbetstillstånd, men även om det inte löser sig kommer det bli en övergång, då en utlåning till en annan liga kan bli aktuell.

Även Josafat Mendes är nära att lämna AIK, enligt samma källa. Sportbladet skriver att Mendes slutförhandlar med flera klubbar, däribland italienska AC Monza och portugisiska SC Braga. Runt 25 miljoner kommer ticka in till AIK om en affär blir verklighet.

19 januari.

Ett svep med de senaste nyheterna med koppling till AIK, Djurgården och Hammarby:

– Hjalmar Ekdal har rest til England för att slutföra transfern till Burnley. Allt talar alltså för en affär. Enligt Fotboll Sthlms källor betalar den brittiska klubben drygt 30 miljoner för mittbacken.

– Den kontraktslöse Nabil Bahoui har fått ett förslag från kinesiska Qingdao Hainiu, skriver FotbollDirekt. Sportbladet hävdar att det även finns intresse i Cypern, Qatar, Saudiarabien och Marocko.

– Svenskklubben Groningen lånar in Hammarbys förre mittfältare Aimar Sher från Spezia. En köpoption finns med i dealen som är officiell.

– Alexander Jeremejeff, som Hammarby länge har varit intresserade av, ser ut att flytta till Grekland. Enligt Sportbladet är den allsvenske skyttekungen nära Panathinaikos.

– Mittfältstalangen Isak Vural är aktuell för Hammarby, skriver FotbollDirekt. Isåfall blir det en retur till Bajen för 16-åringen som nu tillhör Fenerbache efter att även ha hunnit med en kort sejour i Benfica. Även AIK uppges vara intresserade.

Samma sajt uppger att Djurgården är intresserade av en annan ungdomsspelare på kontinenten. Det handlar om mittbacken Philip Rolke, 16, som flyttade från BP till Basel förra sommaren. FotbollDirekt beskriver honom som en av de bästa i landet på sin position.

16 januari.

Dagens svep:

– Hammarby och Tromsö närmar sig en överenskommelse för August Mikkelsen, uppger norska TV2. I slutet av förra veckan ska Hammarby ha lagt ett bud värt runt 13 miljoner, vilket avslogs. Men om summan närmar sig 15 miljoner lär det bli en affär, enligt TV2:s källor.

TV2 skriver att förhandlingarna nu främst handlar om hur stor del av summan som ska vara garanterat respektive prestationsbaserad.

– Erik Ring lånas ut från AIK till Helsingborgs IF över 2023. En köpoption ingår.

– Samuel Brolin lånas ut från AIK till Horsens under vårsäsongen. Även där finns en option.

– Henry Meja Atola lånas ut från AIK till division 1-laget Norrby.

– Den finländske anfallaren Kasper Paananen, 19, provspelar hos AIK. Paananen, som tillhör Bologna, stannar en vecka hos Gnaget men enligt Fotboll Sthlms källor är det inte särskilt troligt att det slutar med ett kontrakt.

– Förhandlingarna mellan Djurgården och Burnley om Hjalmar Ekdal brakade ihop i förra veckan. Men nu har kontakten återupptagits och kanske når klubbarna en lösning.

”Vi får se var det slutar. Men Burnley är med i matchen”, hälsar Bosse Andersson – på väg in till Idrottsgalan – till Fotboll Sthlm.

15 januari.

AIK bygger om. Ett stort antal spelare väntas lämna AIK den kommande tiden, tillfälligt eller permanent. 

– Erik Ring är klar för Helsingborgs IF på ett lån med option, enligt Tuttosvenskan.

– Danska BT uppger att Samuel Brolin är detaljer från ett lån över vårsäsongen med Horsens.

– Henry Meja kommer att lånas ut till Norrby i division 1, skriver Sportbladet.

– Lucas Forsberg besöker GIF Sundsvall, uppger samma källa. Både lån och övergång ska vara aktuellt.

– AIK har också gjort klart med Mesut Meral som matchanalytiker.

– Hjalmar Ekdals övergång till Burnley har gått i stöpet. Nu är istället Groningen det hetaste spåret, skriver Sportbladet. 

13 januari.

Tromsö har nobbat ett bud från Hammarby på över tio miljoner kronor för August Mikkelsen, uppger Nordlys. Lokaltidningen skriver dock att förhandlingarna kommer fortsätta.

Nordlys har även pratat med Mikkelsen och det råder inga tvivel om att den 22-årige mittfältaren lockas av Hammarby. Mikkelsen säger att han är smickrad över intresset.

– Det är en mycket fin klubb med många och fina supportrar, och så är de i Europa också. Det är väl vad jag har att säga om saken.

På frågan om Mikkelsen gillar Stockholm blir svaret:

– Stockholm är en fin stad ja. Jag var där en gång när jag var elva-tolv och jag minns det som en väldigt fin stad.

Norrmannen säger sig inte vara stressad över den ovissa situationen.

– Jag tänker att det som händer händer. Vi får se närmare på det om ett bud blir accepterat, och så ta det därifrån.

Flera norska storklubbar har kopplats ihop med Mikkelsen på slutet, men enligt Nordlys är både klubb och spelare inställda på utlandet, varför Hammarby kan passa in.

✓ För er som är nyfikna på August Mikkelsen har Fotboll Sthlms Marcus Bring kartlagt spelaren här.

13 januari.

I början av förra året skrev Djurgården ett femårskontrakt med Amadou Doumbouya, men nu bryts kontraktet med 20-åringen från Guinea.

”Vi har inga ytterligare kommentarer”, skriver Djurgården på sin hemsida.

Doumbouya hann göra tolv matcher under sin tid i Blåränderna.

11 januari.

Dagens svep:

– AIK:s tf sportchef Manuel Lindberg fortsätter att dra rubriker. Lindberg har tidigare berättat att han försökte locka Henrik Larsson som sportchef till AIK:s damlag och nu avslöjar han att han undersökt möjligheten till att värva den förre italienska landslagsspelaren Simone Zaza, 31. 

– Jag är galen, jag ringer alla. Simone Zaza tackade för intresset men sa att han fortfarande vill spela i Serie A. Jag letar på en hög hylla, och när man gör det måste man vara beredd att ha is i magen för det är väldigt stora pengar ute i Europa, säger Lindberg i Fotbollsmorgon.

– Hammarby visar intresse för vänsterbacken Anton Kralj, hävdar Nerikes Allehanda. 24-årige Krajl är kontraktslös efter att ha spelat i Degerfors i fjol. 

– Enligt norska TV2 forsätter Molde att buda på Veton Berisha. Nu ska totalvärdet vara uppe i runt 30 miljoner kronor, att jämföra med 24 miljoner som Sportbladet skrev om igår.

Till Fotboll Sthlm säger Jesper Jansson:

– Det är ingen hemlighet med Moldes intresse, men vi sitter på ett långt avtal. Det är inte en spelare som vi tog in för att sälja ett halvår senare. Han är en del av vår stomme. Det enda som kan göra det aktuellt är om vi känner att vi kan göra Hammarby bättre genom att använda pengarna på ett annat sätt.

Stämmer det att Molde har lagt bud?

– Ja, det har de gjort, men inte har inte varit tillräckligt.

– Hjalmar Ekdal säger till Fotbollskanalen att det vore ”jävligt coolt” om det blir en övergång till Burnley. Den engelska klubben och Djurgården har diskuterat ett tag om mittbacken och har enligt Fotboll Sthlms källor varit ganska nära att komma överens. Men på slutet har det, erfar Fotboll Sthlm, uppstått problem i förhandlingarna, vilket bland annat handlar om betalningsvillkoren, det vill säga om betalningarna ska delas upp och isåfall i vilken utsträckning. Frågan är nu om det blir en affär.

9 januari.

Sillynyheterna kommer fortsatt i tät ström.

– Haris Radetinac blir kvar i Djurgården. Det bekräftar föreningen på sin hemsida. Yttern har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Också Elias Andersson kan förlänga med Djurgården. Allroundspelaren uppger till Fotbollskanalen att “Djurgården vill förlänga” kontraktet som går ut om ett år, men att något alternativ att ta ställning till än så länge inte presenterats.

– Samuel Brolin, som har ett år kvar på kontraktet med AIK, kan hamna i FC Köpenhamn, enligt Fotbollskanalen som hänvisar till danska Ekstra Bladets uppgifter. U21-landslagsmålvakten pekas ut som ersättare till Mathew Ryan, som FCK är på väg att sälja till AZ Alkmaar.

– Jeppe Andersen lämnar Hammarby. Övergången offentliggjordes igår och sätter punkt för danskens sex år långa sejour i grönvitt, under vilken han bitvis var lagkapten. “Drick en öl för mig”, hälsar Andersen på Hammarbys hemsida.

7 januari.

Stockholmsklubbarna har inte legat på latsidan under vinterfönstret. Inte sillyjournalistiken heller, så här kommer en sammanfattning av det senaste dygnets rubriker.

– Burnely är intresserade av Hjalmar Ekdal, skriver Sportbladet. Mittbacken, som stannade i Djurgården trots stort intresse från utlandet i somras, är själv sugen på flytten och klubbarna är i samtal om övergångssumman.

– Sedan årsskiftet står Nabil Bahoui utan kontrakt. Enligt Sportbladet hålls anfallaren högt av Andreas Brännström, men har inte kommit överens med AIK om någon förlängning. Kvällstidningen skriver att han däremot jagas av cypriotiska Omonia Nicosia och turkiska Istanbulspor.

– Jeppe Andersen ser inte ut att fortsätta i Hammarby, om man får tro Expressens uppgifter. Kontraktet går ut i sommar och spelaren väntas återförenas med Stefan Billborn i Sarpsborg, kanske så tidigt som nästa vecka.

Expressen har också uppgifter på att Alexander Jeremejeff har en utköpsklausul på låga tre miljoner kronor. Intresset för 2022 års skytteligavinnare är enligt kvällstidningen stort: bland andra Röda Stjärnan, Molde och Hammarby intresserar sig för spelaren, liksom icke namngivna klubbar från Japan, Sydkorea och Saudiarabien.

– En annan anfallare i ropet: Marcus Antonsson, IFK Värnamo. Enligt Sportbladet erbjöd AIK den före detta MFF-spelaren ett “ekonomiskt väldigt fördelaktigt kontrakt” för en månad sen. Kvällstidningen tror dock att Antonsson väljer utlandet till nästa klubbyte.

5 januari.

Dagens rubriker:

– Nicolas Stefanellis transfer till Inter Miami är i box. AIK får mellan fem och tio miljoner för sin anfallare, enligt klubbens officiella kommunikation.

– Jimmy Durmaz närmar sig ett kontrakt med AIK. På torsdagen fångade Expressen Durmaz och hans agent Nima Modyr på bild när de var på väg in till AIK:s kontor.

– Gustav Ludwigsons övergång till Ulsan Hyundai är klar, den sydkoreanska klubben har presenterat 29-åringen. Enligt Fotbollskanalen får Hammarby runt sex miljoner i övergångssumma.

– Albion Ademi kommer att lånas ut från Djurgården till Värnamo, uppger Expressen. En köpoption ska ingå i dealen.

4 januari.

Det händer grejer i Hammarby.

Att Bajen intresserar sig för det ytterlöftet Viktor Djukanovic är en av vinterfönstrets sämst bevarade hemligheter. Nu tycks också 18-åringen själv ha bekräftat flytten – detta i en intervju med montenegrinska tidningen Meridian Bet Sport.
– Det har blivit dags för mig att ta ett stort steg i min karriär. Jag har bestämt mig för att gå till Hammarby. Jag vet vart och till vilken sorts klubb jag ska, jag är redo att bevisa mig. Det viktigaste är att klubben har ambitioner, ambitioner att vinna ligan och ta titlar. Det behöver jag också, citeras Viktor Djukanovic.

Meridian Bet Sport skriver inget om kontraktslängd eller övergångssumma för Djukanovic, men tror att “Djukanovic lär få en ordentlig chans efter att han acklimatiserat sig”.
– Jag är redo, säger Viktor Djukanovic till Meridian Bet Sport. Jag lämnar som Montenegros mest lovande och som en av ligans bästa spelare.

Också Adi Nalic, som står utan kontrakt, kan hamna i Hammarby – och presenteras så tidigt som nästa vecka. Det skriver Sportbladet, som hänvisar till “flera av varandra oberoende källor”.

Adi Nalics senaste klubbaddress var Malmö FF, där han under tre säsonger gjorde 53 matcher och åtta mål. Under fjolårssäsongen var han mestadels skadad och svarade bara för fyra matcher i MFF.

Till sist skriver Nettavisen att Hammarby överväger att försöka värva August Mikkelsen från Tromsö. Den 22-årige offensive mittfältaren/anfallaren fick sitt genombrott under säsongen som gick och har dragit till sig intresse på slutet. Enligt tidningen är Mikkelsen intresserad av att gå till Hammarby, men något konkret bud ska ej ha framförts ännu.

30 december.

”Norska spekulationer” kallade Jesper Jansson häromdagen Nettavisens nyhet om att Molde ville köpa loss Veton Berisha från Hammarby. Sportchefen gjorde också klart att Hammarby har tro på sin anfallare som man har investerat tungt i.

Men Nettavisen står på sig. På fredagskvällen skrev tidningen att det pågår förhandlingar mellan Molde och Hammarby. Enligt Nettavisens källor ska Molde ha presenterat ett förslag som gott och väl täcker det som Bajen betalade då Berisha värvades från Viking Stavanger. Förutom priset ska det, enligt tidningen, handla om att Hammarby ska hitta en ersättare för att släppa sin nummer nio.

Att Molde har pengar råder det inga tvivel om då David Datro Fofana har sålts för runt 130 miljoner till Chelsea och mittfältstalangen Sivert Mannsverk kopplas ihop med klubbar som Manchester United, Arsenal och Ajax.

30 december.

– Rasmus Bonde, 19, har de två senaste säsongerna spelat i division 1 som utlånad till Sandviken och Vasalund. Nu visar Vålerenga intresse för AIK:s vänsterback, enligt Fotboll Sthlms uppgifter. Om det blir en affär är det troligt att det blir en mindre övergångssumma och en vidareförsäljningsklausul för talangen som har ett kontrakt till och med 2025.

– Den förre AIK:aren Anton Saletros gjorde succé i norska Sarpsborg 08 under året, men en återkomst till Gnaget blir det inte. Nästa anhalt ser ut att bli Caen i Ligue 2, uppger L’Équipe.

– Värnamo visar intresse av att låna Albion Ademi från Djurgården, skriver Sportbladet.

– I Hammarby är en hel del på gång, vilket Oskar Månsson skrev om igår.

Annons

28 december.

Molde är på väg att sälja sin 20-årige supertalang Datro Fofana till Chelsea för runt 130 miljoner kronor, och nu letar de norska ligamästare efter en ersättare. Ett aktuellt namn uppges vara Veton Berisha. Enligt Nettavisen ska Hammarby vara redo att sälja den 28-årige anfallaren vid ett bra bud trots att han bara varit i klubben ett halvår. ”Berisha ska ha blivit förmedlad på marknaden som en spelare som är tillgänglig” skriver tidningen.

Sportchef Jesper Jansson menar dock att uppgifterna är överdriva.
– Vi har ett längre avtal och det ska väldigt, väldigt mycket till om vi ens ska värdera det. Det är mest spekulationer och där sitter vi på ett längre avtal och alla förutsättningar. Vi tror väldigt mycket på Veton och har investerat stort i honom. Det är norska spekulationer, säger Jansson till Fotbollskanalen.

27 december.

Hammarby ser ut att göra en rockad på ytterpositionerna. Fotbollskanalen uppger att Gustav Ludwigson är på väg att säljas till Ulsan Hyundai, klubben som tidigare värvade Darijan Bojanic. Prislappen ska landa på runt sex miljoner kronor.

Samtidigt är Viktor Djukanovic på väg in till Bajen enligt flera källor. Här läser du en statistikanalys av 18-åringen från Montenegro.

23 december.

– Sportbladet har uppdaterat sin nyhet om Nicolas Stefanelli. Nu uppger tidningen att parterna är överens vilket innebär att en flytt till Inter Miami är nära för argentinaren. En presentation kan ske inom de närmaste dagarna.

– Varbergs BoIS värvar Hammarbys mittback Vilmer Rönnberg. 20-åringen gjorde 16 matcher för HTFF under säsongen, men nu går karriären vidare på västkusten. Övergången är officiell.

– Allen Smajic är en 16-åring mittfältstalang från Landskrona BoIS som har rönt intresse från utländska lag. Men nästa klubb ser ut att bli AIK, uppger sportjournalisten Josip Ladan på Twitter.

22 december.

Lite smått och gott med 08-anknytning från de senaste dagarna:

– Inter Miami visar intresse för Nicolas Stefanelli, skriver Sportbladet. Enligt tidningens uppgifter har MLS-klubben förhandlat med AIK en tid utan att parterna har kommit överens. Om Stefanelli säljs går halva övergångssumman till den förra klubben Club Deportivo Unión La Calera.

– Leon Hien lämnar Hammarbys för norska Eliteserielaget Odds BK. Övergången är officiell för 21-åringen som spelat i HTFF under året då han skolades om från anfallare till mittback.

– Djurgårdens mittback Frank Odhiambo, 20, kommer att lånas ut under den kommande säsongen, enligt FotbollDirekt, som skriver att flera alternativ i Superettan är aktuella.

– Den förre AIK-målvakten Oscar Linnér är på väg till Brommapojkarna, uppger Expressen. En presentation ska vara trolig inom de närmsta veckorna.

– Jordan Larsson är på väg att lämna Schalke 04, enligt tyska Bild, sannolikt på lån. Tidningen skriver att klubben planerar att värva in nya spelare och att det innebär att Larsson kommer få röra på sig.

Annons

20 december.

Ett svep med det senaste:

– Prislappen för Elias Durmaz har i danska medier, i samband med att Odense visade intresse, rapporterats ligga på dryg två miljoner kronor. Men nu uppger Expressens Anel Avdic att AIK bara betalade runt en miljon för 22-åringen som ska vara tänkt för en central mittfältsposition.

– Expressen skriver att AIK:s sportchefsjakt lär pågå ett bra tag till. Klubben har anlitat rekryteringsfirman Onenexus som ska ta fram en längre lista med kandidater med målsättningen att en sportchef ska vara på plats någon gång i februari.

Enligt tidningens uppgifter har den förre AIK-mittbacken Per Nilsson diskuterats internt. Det framkommer ej huruvida Nilsson, som idag jobbar på ett agentbolag i Tyskland, är intresserad av tjänsten.

Norrköpings-Tidningar rapporterar att Emmanuel Banda är en intressant spelare för IFK Norrköping. 25-åringen vars kontrakt snart går ut väcker enligt Expressen även kroatiska Rijekas intresse.

15 december.

AIK:s värvning av Elias Durmaz är i hamn och presenterad. Kontraktet för 22-åringen är skrivet till och med 2026.

– Vi är glada att Elias valde att komma till oss i AIK. Elias är en spelare som vi har haft koll på under en längre tid och han har tagit stora steg under 2022 där han i Vasalunds IF både varit lagkapten och skyttekung. I Elias får vi en teknisk och kreativ spelare som både kan slå de avgörande passningarna och själv hitta målet, säger Manuel Lindberg, VD/klubbdirektör och tf sportchef i en kommentar:

Elias Durmaz:

– Det är en ära att spela i Sveriges största klubb. Jag kan inte vänta med att dra på mig den svartgula tröjan och spela framför supportrarna.

14 december.

Djurgården ligger inte på latsidan. Ikväll presenterades Isak Alemayehus som a-lagsspelare. Avtalet gäller till och med 2025.

– Jag trivs väldigt, väldigt bra i gruppen. Jag gillar hur tränarna jobbar med mig och jag har en stor kärlek till klubben, säger 16-åringen på Djurgårdens digitala medlemsmöte.

Bosse Andersson:
– Vi har en genomarbetad plan för honom och skickligheten och talangen finns där. Men det fina med Isak är också målmedvetenheten där han vet att han måste träna hårt för att kunna optimera sin fotboll. Så ambitionen finns där tillsammans med ett gott självförtroende och det ska bli spännande att följa honom framöver.

14 december.

Hammarby försöker värva Viktor Djukanovic, en 18-årig talang från Montenegro, enligt Expressen. Djukanovic som spelar i klubben Buducnost Podgorica har gjort a-landslagsdebut och är att beskriva som en dribblingsglad offensiv spelare. Expressen uppger att förhandlingarna är igång och att Hammarby har goda förhoppningar om att säkra talangen.

Djurgården har nyligen värvat tre talanger från BP, och nu kan ytterligare ett löfte säkras upp. Enligt FotbollDirekt är klubben överens med Isak Alemayehu om ett flerårskontrakt. 16-årige Alemayehu gjorde allsvensk debut i höstas och intresset från utlandet har varit stort.

Det hela blir officiellt inom kort, skriver FotbollDirekt.

12 december.

Dubbelt Durmaz i Gnaget?

Enligt Sportbladet är den förre landslagsmannen Jimmy Durmaz nära att skriva på för Gnaget. 33-åringen som tillhör turkiska Karagümrük har tidigare uttryckt sitt intresse för att återvända till Allsvenskan och nu ska förhandlingarna vara långt gångna.

Samtidigt skriver sportjournalisten Josip Ladan på Twitter att lillebror Elias Durmaz, 22, är muntligt överens med AIK om ett långtidskontrakt. Det enda som återstår ska vara läkarundersökningen. Yttermittfältaren Durmaz gjorde succé i Vasalund i division 1 under året och jagades av flera allsvenska klubbar.

11 december.

Hammarby letar efter en ersättare till Mohanad Jeahze. Ett namn som finns med på listan är Heerenveens Rami Kaib, enligt Expressen. Tidningen skriver att även IFK Norrköping är intresserade av den 25-årige svensk-tunisiern som slog igenom i Elfsborg men lämnade Allsvenskan efter säsongen 2020.

8 december.

AIK är intresserade av Mattias Johansson, den landslagsmeriterade högerbacken som fyller 31 i början av nästa år. Det uppger Sportbladet som skriver att AIK har spelaren på listan över tänkbara värvningar under 2023.  Främst är det en sommarvärvning som ska vara alternativet då Johansson sitter på ett utgående kontrakt med Legia Warszawa.

Mattias Johansson har tidigare spelat i Kalmar FF, AZ, Panathinaikos och Genclerbirligi.

7 december.

Hammarby säljer Mohanad Jeahze. På onsdagskvällen meddelade Bajen att vänsterback har skrivit på för MLS-klubben DC United – som tränas av Wayne Rooney.

Enligt Expressens Anel Avdic får Hammarby mellan sju och tio miljoner för försäljningen.

– Eftersom Mohanad var nära en flytt i somras men vi då valde att prioritera en allsvensk topplacering, så var vi förberedda på att han troligen skulle lämna i det här fönstret. Vi är väldigt nöjda och stolta över den utveckling Mohanad har haft hos oss, och där påminner hans kurva om Darijans. Han kom till oss från Mjällby som då var nykomling i Allsvenskan, och har vuxit ut till en av seriens bästa vänsterbackar. Vi önskar Mohanad stort lycka till, säger Jesper Jansson i en kommentar.

Mohanad Jeahze:
– Jag vill rikta ett stort tack till alla lagkamrater, alla tränare jag haft, all personal runt omkring laget och till alla supportrar. Jag kom hit för två och ett halvt år sen med en dröm om att vinna en titel med Hammarby. Jag kan kolla tillbaka på tiden vi hade tillsammans och säga att drömmen blev uppnådd, vi vann en titel tillsammans. Slutligen stort tack till Jesper Jansson, Mikael Hjelmberg, Rickard von Yxkull och styrelsen för chansen att representera Hammarby. Det har varit en ära. Tack!

7 december.

Djurgården mobiliserar. På onsdagseftermiddagen blev det offentliggjort att Jacob Bergström ansluter till klubben. Kontraktet är skrivet till och med 2025.

– Jacob har egenskaper som vi kommer att ha stor nytta av i offensiven. Han är kraftfull, jobbar stenhårt och är bra i straffområdet, en riktig murbräcka i offensiven. Det ger oss ett verktyg i anfallet som vi kanske saknat lite grann, där vi får in en spelare som verkligen vill vara i boxen och ta för sig . Sedan är ju Jacob djurgårdare sedan han var liten, så det har ju varit något av en dröm för honom att få komma hit och spela här. Han har ju haft ett tufft år med sin hjärnskakning. Men nu är han återställd och kan han komma in med sin fantastiska energi och personlighet på Kaknäs där han garanterat kommer att höja humöret, säger sportchef Bosse Andersson i en kommentar.

7 december.

Djurgården närmar sig en trippelvärvning från Brommapojkarna. Enligt Sportbladet är det bara en tidsfråga innan Theo Bergvall, Lucas Bergvall och Wilmer Odefalk skriver på för Blåränderna.

Sportbladet uppger att Lucas Bergvall, som med sina 16 år är yngst i trion, kostar runt tio miljoner kronor inklusive bonusar. Bergvall den yngre ska också ha nobbat en rad europeiska storklubbar till förmån för Djurgården.

Annons