Dagens speltips: Risk för underskattning – jätteodds på Halmstad

Den här artikeln är en annons

Halmstad har hamnat i en liten svacka och kollapsade totalt mot Elfsborg senast. Då blev en ledning till sist till en 1-6-förlust sedan Boråsarna – som är i storform – spelat ut hela registret.

På hemmaplan har HBK däremot gått som tåget med 3-1 i cupen mot J-Södra följt av dubbla allsvenska skalper: 2-1 mot AIK och 2-0 mot Djurgården.

Därefter kom en tung 0-2-förlust på Örjans vall mot BP, men den matchen hade slutat på ett helt annat sätt om Gabriel Wallentin inte blivit utvisad efter 27 minuter. Slutsatserna från den matchen blir därför irrelevanta, menar jag.

Nu kommer Häcken på besök, regerande mästarna som har fått en flygande start på säsongen. Häcken är tvåa i tabellen och har imponerat stort till en början, men frågan är om deras favoritskap har blivit för överdrivet i matchen i eftermiddag, särskilt som de har vissa skador. Kommer det en reaktion i första matchen på gräs för året? Kan det smyga in sig en smula underskattning mot ett HBK som lär köpa copy/paste på upplägget från matchen mot Djurgården?

Kanske. Får man 5,50 på en hemmaseger tycker i alla fall jag att det är värt att testa en mindre peng.

Spelet, som du finner här på Bethard, blir alltså att HBK vinner matchen.