Dagens spel: Sverige vinner mot Österrike till rejält odds

Den här artikeln är en annons

Sverige är illa ute i EM-kvalgruppen och Janne Anderssons vara eller icke vara som förbundskapten är en ständig fråga. Det har varit svårt att se hur landslaget vill spela under lång tid. Balansen i laget har varit under all kritik och i tävlingsmatcher har utfallet varit bedrövligt på senare år.

Men mot Estland senast blev det en fullträff såväl resultat- som spelmässigt. 5-0 på bortaplan var ingen slump och framförallt hittade laget en fin balans som fick de offensiva essen att blomstra utan att övriga lagdelar blev för ihåliga. Jag tror helt enkelt att det var en vändpunkt som vi såg.

Om det räcker till EM är fortsatt tveksamt men när Österrike kommer på besök till Friends arena tror jag att Sverige har goda vinstchanser. Laget ser ut att bli det samma som senast, men Albin Ekdal ersätter Samuel Gustafson, vilket bör vara en liten uppgradering.

Oddset 2,62 hos Bethard för hemmaseger må spegla styrkeförhållanden hittills i gruppen, men Sveriges uppvaknade senast och formstarka nyckelspelare bådar gott.

Spelet finner du här.