Nämen, hallå där!

Vad kul att du hittat hit.

Sajten som du nu besöker är en blygsam start på något som vi tror kan växa till sig ordentligt med tiden.

Fotboll Sthlms idé är enkel:

  • Vi vill skapa en sajt som går på djupet om de tre stora Stockholmsklubbarna.
  • Vi vill berätta, porträttera och granska.
  • Vi vill vara initierade och vetgiriga.

Vi som ligger bakom Fotboll Sthlm heter Oskar Månsson och Mårthen Bergman. Vi har under de senaste tio åren rapporterat från mästerskap och matcher i alla möjliga sammanhang, men vi har alltid trivts bäst när vi skrivit om fotboll på hemmaplan.

Tillsammans har vi erfarenhet från bland andra Aftonbladet, Expressen, Eurosport, DN, FotbollDirekt, Café och Offside, vilket innebär att vi samlat på oss gott om erfarenhet från olika typer av medier inom vår nisch. Idén om att starta upp Fotboll Sthlm har vi stött och blött på i drygt tre år, vilket gjort att vi hunnit fila på konceptet under lång tid.

Något förenklat skulle man kunna säga att vi vill placera oss i tomrummet mellan kvällstidningarna och Offside. Vi vill plocka det bästa ur två världar. Vi vill vara nyfikna och aktuella, men också trovärdiga och stilistiskt säkra. Som läsare ska du lita på oss, oavsett om det handlar om nyheter, reportage eller podd.

Har du gått igenom några av våra intervjuer och reportage än?
Tycker du det var intressant att läsa om Nikola Djurdjics långa väg från krigets Serbien till Hammarby, Tino Kadeweres löfte till sin avlidne far eller hur nära det faktiskt var att AIK värvade David Beckham?

Då kan du hjälpa oss, för vi behöver allt stöd vi kan få. För att få projektet att fungera kommer vi behöva annonsintäkter. Och den snabbaste vägen dit är att visa att det finns fler som tror på vår idé.

Så om du gillar vad du ser: sprid budskapet! Snacka med dina kompisar, dela artiklarna i sociala medier, fyll på med kommentarer där det passar. Vi finns på Facebook, Instagram och Twitter.